måndag 30 mars 2009

(Till min dotter)

Kan du inte skaffa ny mail då? Jag ska skaffa ett nöd- facebook bara för att bevara den fina kontakten vi har, men det får bli nån annan dag. Det är så mycket som ska göras nu. tusen pussar./mnx

torsdag 26 mars 2009

minns

Vernissage på skånes på fredag kväll bragegatan 15

Vernissage lördag 4/4, kl.17-20 på KRETS // Kristianstadsgatan 16
. www.krets.info
Live: Leif Elggren och Pär Thörn

vernissage på g rostrum oxå.! 12-16 på lördag

Jag har rationaliserat bort minnet, därför. komma ihåg skapar oro. men jag skulle inte missa det andra om jag var du eller du någon. nu minns jag en ansökan att titta på. helt utan hjälp. nu.

onsdag 25 mars 2009

lyssna på radion

Det står mycket still här i rutan. reflektionerna haglar inte. men det är ljust. ute. längre.
Jag har en snabbare men tråkigare väg att cykla nu. tråkig fast jag såg barn hitta en plånbok en dag och blev påkörd en annan. Barnen påminde om en flock måsar som flaxade och skrek, som de gör när det finns mat. ute. Påkörd blev jag så sakta att jag trodde det var en inbromsning. Jag har inte bråttom och trodde vi hade kontakt bilen och jag.
Det kanske händer mer, men fin är den inte. vägen. Ska jag påminna mig om något som att åka hela vägen till svågertorp för att leta tyg jag ska isolera mig och sy teckningar i påsk...på lördag? Tråkigt ont. Nej inspirationen sviker. Jag behöver något. en coach.

Ett lyssnetips om man orkar apropå en teaterupplevelse. (30-dagarsarkivet eller om det blir en repris). Här kom nyanserna som jag missade så okänsligt där och då, nämnt några veckor tillbaka. tidigare i bloggen.

Med livet som inspiration - om Belarus Free Theater och kulturlivet i Europas sista diktatur

Det blir mycket p1 nu. men det är inte dåligt. det är bra!


Se här, Bulltofta rekreationsområde!














Huula hoop huligans
från illustrerad studie i djurs beteende -2005

onsdag 18 mars 2009

...


Påskdeppen är fullständig, Tvingade ut mig att panta det förhatliga lagret av tomhet i plastförpackning som låg under diskbänken. Annars hade jag tänkt om inte en hel vårpromenad i solsken så en promenad till återvinningsstationen vid lekplatsen. Nu kom inte solen.......................................inte alls.
Jag straffade mig iväg med skräpet. i gråmulnaden.
Jag kom så långt att jag tänkte gå in på Format vid halvfyratiden och påmindes om påminnelsen här ovan. Det räddade själen från att dö den här helgen.


söndag 15 mars 2009

Om hur varför

En utställning kommer närmre. Jag tänker att allt ska med på tåget. Utan bil och budget är det lönlöst att frakta saker som inte är platta paket. Jag tänker transportkärra. kompaktpackad. med stor potential för spridning. Alltså, jag skulle vilja göra mig en transportkärra att ta på tåget. Själva transporten är nr 1. Det andra kommer i andra hand. Det har samma resonemang som när jag gjorde "svart dialog" på skånes kf. Det periferiska är kanske större än det synbart egentliga verket. Så tänker jag att det vore en absurd sak att också göra något som säljer. Eller, man ska ju tänka på att det kan finnas någon kvar därute som faktiskt vill köpa små unika objekt. Jag ska i en framtid med inkomst vilja & göra det. köpa små unika verk. Vi ska trots allt undersöka vad den här platsen går för. Kan bli smärtsamt kostsamt med tåg och 4 nätter hotell. En vernissage på två timmar på det blir som en nära-dödenupplevelse.
Jag skulle säga att tanken på att alla golvstående verk ska flyttas för ett möte på måndagen gör att man undrar om det här inte ska handla om generositeten, snålheten och egoismen. Så tänker jag hjul och ett tema ur vilket man kan undersöka vår samtids mänskliga fenomen. När man har det klart för sig känns det hoppfullt. Det kan bli kul?
Vi kan säga såhär också, det ska vara tyg med mycket sydda teckningar på. Tyg kan bli allt möjligt, tänker tält men inte enkelt. tänker spridning och lätt.

fredag 13 mars 2009

måndag 9 mars 2009

jomen ändå

blev det bilder från i lördagset, med monixen på också

söndag 8 mars 2009

vilodag, kvinnodag, regn.
Vi har ingen bild här. Den skulle föreställt en vernissage på Rostrum, eller kanske en vernissagemiddag. Man kunde tagit en på dottern som är på väg mot Hamburg på oviss framtid. Men det här är en lugn helg utan ståhej. Vi firar inte kvinnan heller.
Imorgon är det praktik, Lådmottaggning, medlemsmöte.



jo titta, vi lägger in en kattbild till. utan förklaring.

söndag 1 mars 2009

Lund satsar, jag glömmer glasögonen

Morgan gör en samlingsutställning helt själv. Och sprutar eld.
Teaterupplevelsen lätt stympad av närsynthetens effekt att smeta ut lysande bokstäver till en stor glödande plupp. Jag gav upp, idén om att uppfatta exakt vad som skedde på scengolvet. Ens ungefär. Bara delvist. Kan inte ens skylla på läsproblem.
Det måste vara tufft att vara politiker, jag tror de verkligen försökte.